انجمن داوران جوان (تهران_40)

مرکز داوری اتاق تهران با هدف شناساندن تاثیر مثبت و مزایای نهاد داوری جهت توسعه همسوی حقوق و بخش های تجاری کشور در تاریخ 03/12/1400 انجمن داوران جوان را در زیر مجموعه خود تاسیس کرده و از فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور اقدام به عضو گیری می نماید.

چشم انداز و تصویر آتی از فعالیت گروه تهران40، شناساندن تاثیر مثبت و مزایای نهاد داوری جهت توسعه همسوی حقوق و بخش های تجاری و بازرگانی کشور می باشد؛‌ به این معنا که، هر عضو تهران 40 یک سفیر است که آموخته های خود را در اختیار فعالان بازار قرار می دهد و نقش آن را در تداوم قراردادها و پیشرفت تجارت داخلی و بین المللی معرفی می کند.

اخلاق حرفه ای در جهت نگهداری و توسعه هر نهاد و تشکل انسانی لازم و حیاتی است. بی شک، نهاد داوری از آن جهت که با حقوق اشخاص و جامعه بازرگانان از یک سو و داوران، وکلا و کارشناسان از دیگر سو در ارتباط است، و شفافیت و بی طرفی از شاخصه های آن می باشد، نیازمند پایبندی به اصول اخلاق حرفه ای است و دوام و محبوبیت آن وابسته به داورانی با دانش و اخلاق مدار می باشد.

اعضای گروه داوران جوان تهران40 با عضویت در این گروه پایبندی خود به حفظ حریم شخصی سایر اعضا، انعطاف‌پذیری در تعاملات گروه و عدم افشای اطلاعات ویژه دفتر داوری اتاق بازرگانی تهران را اعلام می‌دارند.

نهاد داوری که به دادگستری خصوصی معروف است، دارای تاریخچه‌ای طولانی است، دوام آن در طی قرن‌ها و توسعه ماهوی و شکلی آن بیانگر آن است که جامعه انسانی به تعامل، مدارا، صبوری و اندیشه ورزی در حل مشکلات باور دارد.

اعضای انجمن می توانند با پایبندی به مرامنامه گروه داوران جوان تهران40 و همراهی با دفتر داوری اتاق بازرگانی تهران که با هدف بنا نهادن زیر ساخت‌ های روزآمد و متناسب با نهاد داوری به تشکیل این گروه اقدام کرده است قدم نخست را در مسیر رسیدن به جایگاه یک داور توانا و قابل اعتماد بردارند. 

 

گزارش جلسه اول انجمن

جلسه اول:

نخستین جلسه انجمن داوران جوان تهران40 سوم اسفند 1400 در مرکز داوری اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.

طی این جلسه اهداف تاسیس انجمن تبیین شده و رئیس‌ مرکز داوری اتاق تهران در ابتدای این جلسه با اشاره به اهداف این مرکز از تشکیل انجمن داوران جوان‌ توضیح داد: یکی از مهمترین اهدافی که مرکز داوری اتاق تهران از تشکیل انجمن داوران‌ جوان دنبال می‌کند، بحث آموزش و تحقیقات است. اگرچه داوری امری حقوقی بوده و قواعد آیینی، فرآیندی و سازمانی خود را دارد، اما نیازمند آموزش است.

حمیدرضا علومی در ادامه، «ترویج بهره‌گیری از امکان داوری» را از دیگر اهداف تاسیس این انجمن عنوان کرد و گفت: تهران ۴۰، حرکتی نو برای ایجاد تشکلی تازه‌نفس در حوزه داوری است و پروژه‌ای برای توسعه داوری در میان حقوقدانان جوان خواهد بود.

علومی با اشاره به اینکه امکان کارآموزی حقوقدانان جوان برای امر داوری در قالب این پروژه فراهم می‌شود، ادامه داد: اتاق بازرگانی تهران خود را نسبت به ایفای مسئولیت‌های اجتماعی متعهد می‌داند و یکی از بدهی‌هایی که برای خود در این زمینه قائل است، آموزش نسل جوان است؛ حال آنکه‌ تاسیس انجمن داوران جوان در کنار فعالیت موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی‌ با نام آیتک و مدرسه کسب و کار تکاپو به تحقق این هدف کمک می‌کند.

در ادامه این جلسه،‌ هانیه کیایی، یکی از مدیران اجرایی پروژه تهران ۴۰ به ارائه توضیحاتی درباره اهمیت داوری پرداخت و گفت: داوری علاوه بر دانش، هنر برقرار کردن ارتباط با طرفین پرونده است. داور باید سعی کند که با رعایت اصل بی‌طرفی رای خود را صادر کند و در عین حال، هدف داور باید این باشد که صلح ایجاد کرده و شکاف ایجاد شده را برطرف کند. او در ادامه گفت که حقوقدانانی که در قالب پروژه تهران ۴۰ با مرکز داوری اتاق تهران همکاری می‌کنند، امکان حضور در جلسات داوری و به تعبیری کارآموزی در این عرصه را ‌می‌یابند.

همچنین علی نعیمی‌ذاکر، از دیگر مدیران اجرایی پروژه تهران ۴۰ طی سخنانی به دلایل شکل‌گیری انجمن داوران جوان اشاره کرد و تربیت نسلی از حقوقدانان آشنا به قوانین، قواعد، تکنیک‌های حقوقی داوری داخلی و بین‌المللی را به عنوان یکی از مهمترین دلایل طراحی این پروژه برشمرد. او همچنین گفت که این انجمن، فرصت شرکت در سمینارها، کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی مرتبط با داوری، فرصت کارآموزی در دفتر داوری و فرصت کسب مهارت‌های لازم برای داور شدن را فراهم می‌کند.

نعیمی ذاکر سپس نحوه پیوستن به گروه‌های علمی، اجرایی و شورای راهبردی تهران ۴۰ را مورد اشاره قرار داد و گفت: چشم‌انداز و تصویر آتی از فعالیت گروه تهران ۴۰ ، شناساندن تاثیر مثبت و مزایای نهاد داوری جهت توسعه همسوی حقوق و بخش‌های تجاری و بازرگانی کشور است. به این معنا که هر عضو تهران ۴۰ یک سفیر است که آموخته‌های خود را در اختیار فعالان اقتصادی قرار می‌دهد و نقش داوری را در تداوم قراردادها‌ و پیشرفت تجارت داخلی و بین‌المللی معرفی ‌می‌کند.

 

 

جلسه دوم:

دومین جلسه انجمن داوران جوان تهران40 در تاریخ 17 اسفند 1400 به علت اوج گیری شیوع بیماری کرونا به صورت مجازی برگزار شد.

طی این جلسه رسما آموزش ها و مشارکت اعضا آغاز گردید و موضوع مهم «صلاحیت در صلاحیت» مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه دو نفر از اعضای انجمن به صورت داوطلبانه مطالب پژوهشی خویش را برای سایرین به صورت مکتوب و شفاهی ارایه کردند.

 

جلسه سوم:

با گذر از تعطیلات نوروز و گذشت همه گیری بیماری کرونا، سومین جلسه انجمن در تاریخ 20 اردیبهشت 1401 بار دیگر به صورت حضوری برگزار شد.

طی این جلسه موضوع «مقایسه قانون نمونه آنسیترال و قانون داوری تجاری بین المللی ایران» در دستور کار اعضا قرار گرفت که ارایه شفاهی و تالیف فایل مکتوب توسط سه نفر از اعضا انجام شد.

در ادامه جلسه نیز چنین مقرر شد که هر چهارشنبه و نیز آخرین سه شنبه ی هر ماه مرکز داوری اتاق تهران میزبان جلسات انجمن باشد.

 

جلسه چهارم:

سه شنبه، ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۱ چهارمین نشست علمی انجمن داوران جوان تهران۴۰ با موضوع «شرط داوری و تاثیر آن در سرعت رسیدگی» در مرکز داوری اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.
خانم زمانی کارشناس مرکز داوری اتاق تهران، ضمن حضور در این جلسه، از تجارب خود و تأثیر شرط داوری در پرونده ها و قرارداد های مختلف و رویه مرکز داوری با اعضا صحبت کردند.
با توجه به اهمیت نگارش شرط داوری، مقرر شد مباحث مرتبط با این موضوع در جلسه ی آینده مورخ ۲۸ تیرماه ۱۴۰۱ ادامه یابد.

 

 

جلسه پنجم:

سه شنبه، 28 تیر ماه 1401 پنجمین نشست علمی انجمن داوران جوان تهران 40 در ادامه ی مباحث مرتبط با شرط داوری در مرکز داوری اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.
در این جلسه با مشارکت اعضا و مدیر انجمن به مولفه هایی نظیر زبان و محل داوری، هزینه ها، قانون حاکم و شقوق مختلف آن و اهمیت تصریح به استقلال شرط د اوری از قرارداد پرداخته شد.

 

  

جلسه ششم:

در ادامه جلسات ماهانه ی انجمن تهران 40 با موضوع آموزش حرفه ای و تجربه محور داوری، سه شنبه 25 مرداد ماه 1401 با مشارکت اعضا و مدیر انجمن و با حضور کارشناس مرکز داوری اتاق تهران، ساختار و قواعد سازمان های داوری Arbitration Institute of the Stockholm Chamber of Commerce و KCAB INTERNATIONAL در تطبیق با ساختار و قواعد مرکز داوری اتاق ایران Arbitration Center of Iran Chamber مورد بررسی قرار گرفت.

 

 

جلسه هفتم:

با توجه به اینکه امروزه می توان نهادهای متعددی را شناسایی کرد که صلاحیت رسیدگی به اختلافات قراردادی را دارند؛ بررسی ماهیت این نهادها در مقایسه با ویژگی های شناخته شده برای نهاد داوری دارای اهمیت است تا قوانین حاکم بر هر نهاد و حقوق و تکالیف اصحاب دعوا تبیین شود؛ در این راستا سه شنبه 29 شهریور ماه 1401 در ادامه ی نشست های ماهانه، انجمن داوران جوان تهران 40 جهت آموختن از علم و تجربه جناب دکتر خداپرست، میزبان این استاد دانشگاه تهران بود و موضوع تخصصی «تحلیل ماهیت هیات های حل اختلاف قراردادهای صنعت نفت و مقایسه آن با داوری» توسط ایشان برای اعضا تدریس شد.

 

 

جلسه هشتم:

سه شنبه 26 مهر ماه 1401 هشتمین نشست انجمن داوران جوان تهران 40 برگزار شد، طی این نشست با هدف شناخت نهادهای فعال حوزه داوری در عرصه بین المللی، ساختار و مقررات حاکم بر حلقه‌ی داوری هامبورگ با نگاهی تطبیقی نسبت به ساختار و مقررات حاکم بر مرکز داوری اتاق تهران بررسی شد